C’est vous le cyclist?

Het is koud:
Wanneer je drinkwater na een pauze van een klein uurtje bevroren blijkt te zijn, en je tijdens het fietsen voortdurend een druipneus hebt en tranende ogen.
Wanneer je versnellingen het plots niet meer doen door aangekoekte en bevroren modder en de pot honing ettelijke uren nodig heeft om weer vloeibaar te worden.
Wanneer je ‘s morgens liggend in je slaapzak ontbijt om het koude moment zo lang mogelijk uit te stellen en iedere avond uitkijkt naar het opzetten van je tent omdat je het dan warmer zal hebben.

Vloeken, wanneer je na een voormiddag onafgebroken klimmen denkt dat je stilaan boven bent en dan het bordje ‘helling’ ziet. Met daaronder ‘8 kilometer’. Wanneer je boven op een pas aankomt en merkt dat je de afgelopen vijf minuten niet meer rondgekeken hebt en al dat moois hebt gemist. Wanneer op die weg naar boven een strakke wind staat, in de verkeerde richting.

Genieten, wanneer je boven aankomt en zo ver het oog reikt ‘wit’ heerst. Dat geldt zowel voor lucht als bergen. Wanneer rechts de zon onverwacht doorbreekt en je merkt dat berg eigenlijk wolk is. En jij daarboven staat.
Wanneer je 10 kilometer afhaspelt op minder dan 10 minuten in een snelle afdaling en je je remmen niet moet gebruiken. Wanneer werkmannen stoppen met werken, je aanmoedigingen toeroepen en truckchauffeurs wild zwaaiend voorbijtoeteren.
Wanneer je verkleumd en wel beneden in het dal de zoveelste thee aangeboden krijgt en je merkt dat je stilaan basisconversaties kan voeren.

Schrikken, wanneer je in de verte een dier ontwaart en je pas na het nemen van een foto heel wazig een vos ontwaart. Niet de gevreesde wolf.

Wanneer 3 Duitse herders je achterna zitten en plots verschrompelen tot schoothondjes bij het aanstormen van een schijnbaar genetisch gemanipuleerde cerberus met een halsband waaruit stalen pinnen van wel 10 centimeter de lucht in priemen.

Maar hoe voel je je dan wanneer je tijdens festiviteiten in een stadje van 30000 inwoners aangesproken wordt, en ze vragen: c’est vous le cyclist?

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Advertisements

One thought on “C’est vous le cyclist?

  1. Solange

    en ik klaagde net over met gastro WEtje (gastro staat hier dus niet voor gastronomie hé! ) Vloek maar als het nodig is, je bent toch nog een held voor mij. Een gekke held met bevrozende snotneus, maar bon…Dikke warme zoen vanuit Belgïe, allé binnen is het wel warm! Tot binenkort

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s